VIP DAG OF GROEP

Gedurende deze intensieve en exclusieve VIP dag leer ik je vanuit jouw conflicthanteringsstijl betere gesprekken te voeren waarmee je de conflicthantering en de communicatieskills die je daarvoor nodig hebt, verbetert of optimaliseert.
Dit gaat je vooral veel positiefs  opleveren wanneer er sprake is van ingewikkelde communicatie (moedige gesprekken) of een (dreigend) conflict met bijv. medewerkers, collega’s of klanten.

 De VIP-dag (9.30-18.00) is uitermate geschikt voor (hr)managers, ondernemers en professionals die hun manier van conflicthantering in korte tijd willen verbeteren en effectiever inzetten, door o.a. betere gesprekken te kunnen voeren bij ingewikkelde communicatie en weerstand bij gesprekspartners.

Door het geleerde in de praktijk te brengen kunnen ze beter de regie houden bij (dreigende) conflicten en weten zij zich beter te verbinden met hun medewerker(s), collega’s of klanten, waardoor:

✔ zij goed zicht houden op wat er ‘gaande’ is op de werkvloer en daar snel en effectief op kunnen inspelen;

 ✔ zij niet meer wakker liggen van het omgaan met ingewikkelde communicatie of (dreigende) conflicten;

✔ zij de ‘waarde’ van conflicten leren herkennen en benutten voor groei en verandering.

Als coach, mediator en ervaringsdeskundige begrijp ik waar je tegenaan loopt en weet ik hoe je jezelf weer kunt bevrijden van de zorgen en dilemma’s die je kunt ervaren in het hanteren van issues omtrent communicatie en gedrag op de werkvloer.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze dag nemen we allereerst jouw huidige strategieën onder de loep (met eventueel van tevoren een inbreng van een casus) en kijken we naar de effectiviteit van jouw conflicthanteringsstijl.
Er zijn 5 conflicthanteringsstijlen: forceren, vermijden, aanpassen, compromis of samenwerken. Vanuit jouw prominente stijl(en) kijken we wat nodig is om beter te matchen met je gesprekspartners.
Ik leer je hoe je je oprecht verbindt met de ander, zonder oordeel en zonder de regie te verliezen. Verbinding is namelijk essentieel voor een sfeer van vertrouwen en veiligheid, waarin een open dialoog mogelijk is (ik noem dat de 3 V’s).
Er zal verder aandacht besteed worden aan belemmerende overtuigingen omtrent communicatie, conflict en conflicthantering.
s’Middags gaan we gespreksinterventies oefenen en ga je naar huis met een plan van aanpak op maat.
Na ongeveer een maand evalueren we tijdens een coachingsessie van ongeveer 1,5 uur.

Het geleerde in de praktijk brengen vraagt om experimenteren. Het is belangrijk om dit stapje voor stapje te doen: dus uit je comfôrtzone, toepassen en ervaren wat wel en wat (nog) niet voor je werkt. Je zal in ieder geval voldoende worden uitgedaagd om het geleerde meteen in de praktijk toe te passen!

Inzicht in je eigen conflicthanteringsstijl en het kunnen toepassen van effectieve gespreksinterventies zullen ervoor zorgen dat jij voortaan veel beter kunt omgaan met spannende of ingewikkelde communicatie. Dit betekent dat je niet langer wacht met in gesprek gaan bij bijvoorbeeld het constateren van niet-functioneel gedrag of -communicatie en andere niet wenselijke zaken.

Je nieuwe betrokkenheid en professionele aanpak zullen niet onopgemerkt blijven!

Deze dag brengen we door op een mooi en rustige locatie, waar we ongestoord en ontspannen kunnen werken en kunnen genieten van een heerlijke lunch

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

 

Wil je zeker weten of deze trainingsdag voor jou geschikt is, maak dan gebruik van een GRATIS GESPREK. Meld je via de button aan om een afspraak te maken.