OVER MIJ

Hi, ik ben Madeleine Niepoth en ik heb de afgelopen 20 jaar al veel mensen met succes begeleid met hun persoonlijke en professionele vraagstukken. Respectievelijk als holistisch therapeut, re-integratiecoach, MfN Registermediator (arbeid), trainer mediationvaardigheden, loopbaan- en lifecoach en coach/trainer communicatie en conflictmanagement.

Inmiddels ben ik de vijftig gepasseerd en heb de afgelopen 30 jaar met veel plezier geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van anderen. Groei. Het is een drijfveer en misschien ook wel een talent.

Ik ben graag in de natuur en wandel heel wat af met mijn 2 Jack Russeltjes. Echt een heerlijke manier om het hoofd leeg te maken. Ook zwemmen, yoga en meditatie zijn goede vrienden van mij, waardoor ik alert, ontspannen en gezond blijf. In mijn vrije tijd, ik reserveer daar elke dag een uurtje voor, lees ik graag een boek, variërend van vakliteratuur tot een spannende thriller.

Mijn missie is om meer verbinding te creëren op de werkvloer. Tussen leidinggevenden en hun teams, tussen medewerkers onderling. Om optimaal te kunnen samenwerken en gezond te blijven functioneren. Mijns inziens begint het in-verbinding-zijn bij de ‘leider’. Daarom wil ik leidinggevenden of coördinatoren leren om zélf bewuster te communiceren, vanuit hoofd én hart. Zodat ze hun mensen moeitelozer kunnen motiveren. Zodat ze beter om kunnen gaan met weerstand, kritiek of lastige gesprekken. Ze kunnen dan met zelfvertrouwen en vanuit authenticiteit, effectief communiceren. Mindful, in verbinding en met impact.

Nog iets over mij: ik ben een hooggevoelig persoon. Deze eigenschap vraagt van de HSP-er dat hij of zij daar rekening mee zal moeten houden en ermee leert omgaan, omdat prikkels van buitenaf sterker worden ervaren. Ook ik heb daar in het verleden wel ‘last’ van gehad. Inmiddels weet ik dat héél veel mensen hoogsensitief zijn en dat ze ook kunnen leren om van hun ‘vloek’ een zegen te maken. Tegenwoordig werkt mijn sensitiviteit en sterk invoelend vermogen vooral vóór mij. En voor mijn klanten. Zij hebben er profijt van, omdat ik mensen en hun problematiek en werkvloeren goed ‘aanvoel’, wat weer helpt om nog sneller bij de kern van het probleem te komen. Mijn kennis en ervaring in combinatie met mijn sensitiveit en creativiteit zijn dan krachtige gereedschappen. En tegelijkertijd pak ik zaken op een nuchtere en ontspannen manier aan.

Je zou kunnen zeggen dat ik je help met hoofd, hart én intuïtie. Als dat jou ook aanspreekt en je bent geïnteresseerd in het aanbod of wilt vrijblijvend kennismaken, maak dan een afspraak.