in

 

Over het waarom 

Vanuit het bedrijfsleven en de mensen die er werken neemt de behoefte aan meer verbindende communicatie steeds meer toe.

Door toenemende werkdruk, culturele diversiteit, generatieverschillen en reorganisaties, kan er op de werkvloer meer spanning ontstaan.

Je ziet de laatste jaren dan ook een een toename van daar aan gerelateerde problemen. En dat een professionele, snelle en effectieve aanpak bij conflicthantering maar al te vaak ontbreekt, helaas…

Hierdoor kan een, in eerste instantie klein incident of stevige discussie, binnen de kortste keren escaleren tot een écht en kostbaar conflict.

Het niet aanspreken van je medewerkers of collega’s op hun niet effectieve gedrag is daar een voorbeeld van. Doe je niets of wacht je te lang met in actie komen, dan kan dit grote gevolgen hebben voor jou, anderen of het bedrijf.

Je hoort wel eens dat mensen op de werkvloer steeds “mondiger” worden. Dit is niet altijd hetzelfde als assertief zijn in je communicatie. Assertiviteit gaat over het opkomen voor je belangen terwijl je óók rekening houdt met de belangen van de ander. De bereidheid om je écht te verbinden met de ander is in dit proces essentieel.

Hier wordt in mijn coaching en trainingen veel aandacht aan besteed.

Door het inzetten van de juiste vaardigheden op communicatief gebied kunnen veel problemen voorkomen worden.

Waar ik verder aandacht aan besteed, anders dan in reguliere communicatietrainingen, zijn de energetische dimensies binnen communicatie.                   

Dit gaat dus een stapje verder dan alleen de reguliere kennis over verbale en non-verbale communicatie. Energie is overal: de mens is zelf een energiesysteem en tussen mensen vindt ook voortdurend een energie uitwisseling plaats. Je kunt je leren ‘afstemmen’ op je eigen energie en de energie van andere mensen en op de energie van een bepaalde (werk)omgeving (sfeer). Ook kan je leren om je eigen energie niet te laten ‘weglekken’ naar mensen die voortdurend jouw grenzen overschrijden. Interessant?

Het energiewerk zorgt voor meer dynamiek in het werkveld van interpersoonlijke communicatie. We kunnen hier op een positieve manier gebruik van maken, onze gesprekken optimaliseren en onze relaties met anderen verbeteren, maar dus ook onze grenzen beter bewaken.

Bewust-zijn in communicatie, bewust effectiever zijn!

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Bewust aandacht geven aan iets wat goed is voor jou en anderen, laat jou op functioneren op een hoger bewustzijnsniveau. Dit zorgt voor meer ontspanning en ruimte in jezelf en een beter begrip van jezelf en je omgeving. En dat maakt je een gelukkiger, gezonder en succesvoller mens!

Over mij

Ik ben Madeleine Niepoth en ik heb de afgelopen 20 jaar, als energetisch coach, loopbaan- en lifecoach, trainer en arbeidsmediator, veel mensen begeleid bij hun persoonlijke en professionale vraagstukken.

De klanten waar ik mee werk willen hun situatie écht veranderen en zijn bereid daarvoor in de actiestand te komen. Daarvoor is nodig dat ze uit hun vertrouwde, veilige holletje, komen. En dat kan best spannend zijn. Toch als je huidige situatie niet meer prettig aanvoelt, dan weet je van binnen vaak wel, dat daar verandering in moet komen. Als coach kan ik je daarin begeleiden en helpen om het anders te doen. En om je van je hoofd naar je hart te brengen: niet alleen denken, maar ook voelen. De mindset die voor jou niet langer werkt, om te buigen. En ik zorg dat je in beweging blijft, zodat je steeds krachtiger in je schoenen komt te staan.

Zelf ben ik hooggevoelig, HSP-er zoals dat tegenwoordig heet. Het heeft moed van me gevraagd om dit te integreren in mijn aanbod. Toch is het mijn USP. Zelf ben ik van mening dat iedereen sensitief is en dat het een aanwezige eigenschap is die je, als je dat wilt, verder kunt ontwikkelen. Om mijn eigen sensitieve vermogens beter te begrijpen en handen en voeten te geven, volgde ik eind jaren negentig een HBO opleiding aan de Academie voor Spirituele Integratie. Naast de kennis en het ontwikkelen van energetische en therapeutische vaardigheden, heeft het me veel antwoorden gegeven over de zin van het bestaan. Naar mijn mening is ont-wikkeling is belangrijk.

Mijn hoogsensitiviteit werkt vooral vóór mij en mijn klanten hebben daar profijt van, omdat ik de mensen en werkvloeren goed en sneller ‘aanvoel’. Tegelijkertijd pak ik zaken op een directe, ontspannen en nuchtere manier aan. Hoofd, hart en intuïtie werken bij mij goed samen! Je kan van mij dus het voor jou best passende advies verwachten en de tools om je kennis en bewustzijn op gebied van communicatie, en dát is in feite de verbinding met jezelf en anderen, te vergroten, te integreren en toe te passen!